Cinnah caddesi no: 5 Kavaklıdere Çankaya/ANKARA PK : 06680
trende

300 Küçükbaş Hibe Garantili Çiftlik Projesi Maliyeti

300 Küçükbaş Hibe Garantili Çiftlik Projesi Maliyeti

 

200 ile 300 damızlık küçükbaş ahır çiftlik projemizin maliyetlerini hibe olarak devletten geri alabilirsiniz. TKDK üzerinden 42 ilimize %65 olarak, KKYDP den ise 81 ilimizdeki tamamındaki çiftçilerimize %50 kadar bu hibe destekleri verilmektedir. En az kuzu kaybı ve ekiz doğumlarının en fazla olacağı şekilde tasarlanan küçükbaş hayvan ahır projemiz sayesinde garantili olarak bu destekleri alabilirsiniz. 8 ayda 1 kuzulama modern yapıya sahip, iş yükünün en az seviye düşürecek olan projemize ait bütün ölçüleri de kroki ile paylaştığımızı söylemek isterim. Merasız üretim yapılabilme olanağı olduğu için bir nevi koyun fabrikası olarak da isimlendirilen bu projemiz daha sonra istenildiği taktirde 400 koyun, keçi kapasiteye kadar yükselebilmektedir.

Devlet Destekli Koyun Keçi Ahır Projesi Nasıl Olmalıdır?

Devletimiz hibe olarak canlı hayvan alımına çok nadiren destek sağlamaktadır. Ama, özellikle büyükbaş yada küçükbaş besicilik yapacakların inşa ettikleri ahır projelerine sürekli olarak destek sağlamaktadır. Tabi bu destekleri almak için yapacağınız ahır çiftliğiniz, projelere uygun bir şekilde inşa edilmelidir. Gelişi güzel derme çapma yapılacak olan hiç bir ahır projesi üzerinden devletten hibe desteği alamazsınız. Bu nedenle biraz sonra sizlere sunacağımız 300 başa kadar damızlık küçükbaş hayvan çiftliği projemizde devletimizden hibe alabilmeniz göz önünde bulundurulmuştur. Böylece çiftlik projemiz de olması gerekilen bütün detaylara yer verilmiştir. TKDK da 42 ilimize %65 kadar KKYDP üzerinden ise 81 ilimizin tamamına %50 hibe desteği sağlanan damızlık küçükbaş çiftliğimizin üzerinden nasıl hibe başvurusunda buluna bileceğinizi en son olarak yer verdiğimi bilmenizi isterim. Şayet küçükbaş haricinde kanatlı sektöre de ilgi duyuyorsanız eğer TKDK Tavuk Çiftliği Hibe Kredisi Nasıl Alınır? da bunun detaylarına erişebilirsiniz.

Sizlerle projesini paylaştığımız bu çiftlik sistemimiz özellikle kapalı alanda küçükbaş hayvancılık yapacaklar için oldukça idealdir. Merasız olarak koyun ve damızlık küçükbaş hayvan yetiştiriciliği için doğal olarak projemiz uygundur. Ekonomik ve iş gücünü en aza indirecek olan 400 kadar küçükbaş hayvan kapasiteli olan çiftliğimizin ölçüleri 3 bölüm halinde sizler için paylaşacağız. Daha net olarak anlaşılması için bölümlere ayırdığımız projemize dış yapıya ait ebatların kaç m2 olmasıyla başlıyoruz.

400 Kapasiteli Küçükbaş Hayvan (koyun-keçi) Ahır Projemizin Ölçüleri

400 küçükbaş koyun yada keçi ahır projemizin dış görünüşü ince ve uzun bir yapıya sahiptir. Projemizin ince ve uzun bir yapıya sahip olmasının nedeni işlemsel döngünün çok daha kolay bir şekilde sağlanabilmesidir. Projelerimizde yer alan ölçüler ve maliyetler en fazla 300 baş koyun, keçi ahır projesine göre hesaplanmıştır. Ancak, sizlerle paylaşmış olduğumuz ölçüleri 2* yapmanız durumunda çok rahat 400 hatta 500 kadar modern bir ahır projesine sahip olmuş olabilirsiniz. Şimdi hazırsak, hep birlikte 300 başa kadar kolaylıkla sığabilen ama normalde 200 başlık olan küçükbaş ahır projemizin ölçülerini paylaşıyorum.

  • Ağılın boyu 40 metre olmaktadır.
  • Eni 16 metre boyundadır
  • Kenarı toplamda 4 metre tir. Bunun 3 metreye kadar olan kısmı betonarme geri kalan kısmı ise pencere içindir.
  • Orta bölümü ise 7 metre boyundadır.
  • Orta kısımında pis hava çıkışı için ufak bir fener olmalıdır

Ağıla ait olan dış görünüm ve ölçülerin yer aldığı görsel ise şu şekildedir.

blank

400-Kapasiteli-Küçükbaş-Hayvan-Ahır-Projemizin-Ölçüleri

400 kapasiteye kadar çıkabileceğiniz küçükbaş hayvan çiftliğimizin dış ölçü ve görselliği bu şekilde olması gerekir değerli çiftçilerimiz. Şimdi iç ölçülerinin ne kadar olacağına geçmeden önce sizlere yine ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum. Oda yapacağınız bu projenin harcamalarını 7 Yıl Vadeli Ziraat Bankası Hayvancılık Kredisi kapsamında sağlaya bileceğiniz tir. Bu ufak ama önemli hatırlatmadan sonra küçükbaş hayvan çiftliği projemizin iç ölçülerinin ne kadar olacağına geçebiliriz.

200 300 Koyun Keçi Ağıl Projesi İç Ölçüleri Ne Kadardır

200 300 küçükbaş koyun yada keçi ağıl projemiz servis yolu ile ikiye ayrılmıştır. Projemiz tamamen iş yükünün en aza indirilmesi, kuzu kayıplarının önlenmesi ve ekiz doğumun arttırılması üzerine kurulmuştur. İşletmemiz normal olarak 200 anaç koyun yada kuzu olarak projelendirme yapacağımız için ilk olarak servis yolumuzun yarısını 4 parça halinde 50 başlık olarak şekilde tasarlanmıştır. Diğer yarım kısmı ise doğumhane ve kuzulu koyunların ızgaralı olarak yer alacağı padoklar ile bölünmüştür. Genel olarak bu şekilde bahsetmiş olduğumuz bir yapıya sahip olan 200 başlık koyun keçi projemizin ölçüleri ise tam olarak şu şekilde oluşur.

  • Servis yolunun diğer bölümünde yer alan 4 adet her biri 50 başlık olan alanlarımız 8*9.5 metre ölçülerine sahiptir. Toplamda 76 m2 alana sahiptir.
  • Bu alanların bir birine mesafesi 1 metre olmaktadır. Etraflarında ise taşına bilir yemlikler olması gerekir.

Çiftliğimizin küçükbaş hayvanlarımızın kalacağı alan ile biraz sonra bahsedeceğimiz alanlar ile arası ise (servis yolu) 2 metre olmaktadır. Servis yolumuzun diğer kısmında kalan bölümünde yer alan bölümlerimiz ise ölçüleri ile birlikte şunlardır.

  • Doğumhane: 6*15 metre etrafında 1.5*15 mt kuzu çitleri vardır.
  • Kuzuların ızgaralı bir şekilde analarından çitle ayrı olarak yer aldığı iki adet 8*6 metrelik padok
  • 4.5*6 olarak 2 tane sütten kesilen kuzuların bulunduğu padok

Çiftliğimizin diğer bölümünde yer almaktadır. Ölçülerini paylaşmış olduğumuz projemizin çizimi ise aşağıdaki resimde olduğu gibidir.

blank

200-300-Koyun-Keçi-Ağıl-Projesi-İç-Ölçüleri-Ne-Kadardır

200 300 Kapasiteli küçükbaş hayvan çiftliği projemizin maliyet oranlarının hesaplamalarına geçmeden önce sizlere bir müjdeli haberim daha olacak. Oda 10 Bin TL Çiftçilere Faizsiz Bereketli Kredi Başvurusu imkanlarının artık sağlanmaya başlamış olmasıdır. Detayları ilgili bağlantımız da bula bilirsiniz. Bu harika haberimizden sonra projemizin maliyetinin kaç TL olduğuna geçebiliriz.

200 300 Küçükbaş Ahır Projesinin Maliyeti Kaç TL (Hesaplama)

200 300 küçükbaş hayvan projemize ait olan ağıl projemizin maliyetleri ikiye ayrılmaktadır. Bunlardan bir bölümü inşaat üzerine yapılan giderler olurken bir diğer bölümü ise çiftliğe ait malzemelerin alımıdır. İnşaat giderlerini kaba yem deposu, gübre çukuru ve ahır inşa giderleri oluşturmaktadır. Malzeme giderlerini ise yemlikler, suluk, padok ve çitler genel olarak oluşturur. Tüm bu giderlerin kalem halinde maliyetleri kaç TL derseniz eğer bunu da aşağıda sizler için hesaplama yaptığımızı söyleye bilirim.

  1. Ağıl: 40**16=640 m2 toplam maliyeti 352 bin TL
  2. Gübre Çukur: 75 m2 toplamda size maliyeti 30 bin TL
  3. Kaba Yem Deposu: 200 m2 fiyatı 80 bin TL
  4. Bakıcı Evi: 75 bin TL (İsteğe bağlı)

Toplam İnşaat Maliyeti: 537 bin TL olmaktadır, malzeme maliyeti ise;

  1. 35 Adet Yemlik: 26.250 TL
  2. 6 Adet Otomatik Yemlik: 8.400 TL
  3. 15 Adet Suluk: 1.500 TL
  4. 25 Adet Doğum Padok: 25.00 TL
  5. 54 Metre Çit: 4.300 TL
  6. 150 Metre Aşı ve Gezinti Alanı: 15.000 TL

Toplam Malzeme Fiyatı: 80.450 TL olmaktadır. Her iki giderlerin genel toplamları ise 537.000+80.450=617.450 TL yapacaktır. Bu projenin hibe başvurusunun nasıl yapılacağı ise burada bulabilirsiniz.

?

Lütfen Bizi Değerlendir 😉

[Total: 4 Average: 2.8]
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın