Cinnah caddesi no: 5 Kavaklıdere Çankaya/ANKARA PK : 06680
trende

Faizsiz Traktör Kredisi (ORKÖY TKDK Hibe Desteği 2022 Başvuru SORGULAMA)

2022 içinde de sıfır traktör almak isteyen çiftçilerimize Tarım ve Orman Bakanlığı hibe desteği sağlar. Geri ödemesiz olarak sağladığı hibe teşvik oranı ise %50 ile en çok %60 kadar çıkar. Traktör hibe desteklerini ise bu güne kadar iki programla vermiştir. Bunlardan biri ORKÖY tür. Bir diğeri ise TKDK IPARD programı kapsamında sözleşmeli üretim yapan çiftçilere yönelik proje olmaktadır. Her iki traktör alımlarına uygulana hibe desteği programına nasıl başvuru yapacağınızı sizlere anlattık. Hangi illere veriliyor? Kimler nasıl alabilir? Hatta başvuru şartlarının neler olduğu nadar tüm detayları aşağıda bulabilirsiniz.

Faizsiz Traktör Kredisi (ORKÖY TKDK Hibe Desteği 2022 Başvuru SORGULAMA)

 

0 yada 2.el traktör almak için bir de kredi çekmeyi düşünenlere Ziraat bankası imkanlarına değindik. Özellikle yerli marka traktör alımlarına %50 faiz desteğinin ne kadar olduğuna yer verdik. Yurt dışı üretim için verilen %25 faiz desteği ile birlikte bir de geri ödeme planı çıkarttık. Böylece hem yerli hem de yurt dışı traktör almak için en düşük faizli kredi veren Ziraat bankasının traktör kredisinin hesaplamasını da yapmış olduk.

ORKÖY Traktör Hibe Desteği Nedir? Nasıl Alınır?

ORKÖY traktör hibe desteği nedir? Nasıl alınır? Hemen, siz çiftçilerimiz için cevaplayalım. İlk olarak ORKÖY traktör hibe desteğini açıklamak istiyorum. Sonra nasıl alınır? Traktör alacaklar için bunun yolundan bahsedeceğim. ORKÖY nedir? ⇒ Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kurulmuş tur. Orman ve Köy İşlerinin kısaltma ismi olduğu için ORKÖY denilmektedir. Orman köylüleri için bir çok hibe ve kredi desteği sağlamaktadır. Vermiş olduğu kredi desteği ise 2 şekle ayrılır.

  1. Ferdi Kredi Desteği
  2. Kooperatif Kredi Desteği

ORKÖY orman köylülerine desteğini bu iki kredi paketi sağlar. Kredi paketinin detayları nelerdir? Hemen şimdi bir de bunları yakından inceleyelim.

ORKÖY Ferdi Kredi Desteği
Kredinin Şartları Nedir? Hibe Desteği Ne Kadar? Nereye Başvuru Yapılır?
  1. Orman köylüsü olunması
  2. Başvuru tarihi itibarı ile en az 12 ay aynı köyde ikametgah etmek
  3. İcralık durumda olmayanlar.
  4. Kendisi yada eşi kamuda devamlı işçi olmayanlar. Esnaf yada memur olmayanlar.
  5. Kurada çıkanlar. (Şehit, Gazilerimiz ile dul ve yetimler için kura uygulanmamaktadır.)
%20 İlçe Orman İşletme Müdürlük Binasına talep edilen krediyi bir dilekçe ile başvuru yapmaları gerekir.

Ferdi kredi desteği ayrıca kendi arasında da ikiye ayrıldığını bilmenizi isterim. Bunlar da içerikleri ile şu şekildedir.

  1. Sosyal Maksatlı Desteklemeler: Orman köylüsünün hayat kalitesinin arttırılmasına yönelik oluşturulan bir desteklemedir. Bu maksatla verilen krediler faizsiz olmaktadır. Geri ödeme vadeleri ise 5 ila 7 yıl arasında değişmektedir. Sosyal maksatlı destekleme kredileri ile köylümüz;
    1. Dam örtülüğü malzemeleri.
    2. Kat kalorifer sistemleri
    3. Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemleri
    4. Dış cephe montajlama giderleri için kredi kullana bilirler.
  2. Ekonomik Maksatlı Desteklemeler: Ormanlarının korunması göz önünde bulundurarak, gelir refahının arttırılmasına yöneliktir. Bu kapsamda hayvancılık ve arıcılık için yapılan yatırımlar faizsiz olmaktadır. Destek verilen konu başlıkları ise şunlardır.
    1. Hayvancılık. (Süt ve besi sığırcılığı ya koyunculuğu, manda yetiştiriciliği)
    2. Fenni arıcılık.
    3. Kültür mantarcıları.
    4. Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği.
    5. Ev hanımları için mikro kredi. (5 Ev Hanımı Bir Olup Mikro Kredi Nasıl Alınır? da bu desteğin detaylarını öğrene bilirsiniz.)
    6. Seracılık, bağcılık ve meyvecilik
    7. Traktör, tambur, motorlu testere vb. tarımsal makinalar.
ORKÖY Kooperatif Kredi Desteği
Şarlar Nedir? Vade ve Faiz Oranları Ne Kadar? Destek Konuları Nelerdir?
  1. Kooperatifin orman köyünde kurulmuş olması gerekir.
  2. Kooperatif kanunlarında yer alan tüm ana sözleşmelerin yerine getirilmiş olması. Defterin nizamı bir şekilde tutulmuş olması gerekilir.
  3. Yasal süre zarfında son genel kurul toplantısının yapılmış olması.
  4. Uygulanacak olan projenin genel kurulunun en az %51 tarafından kabul etmiş olması.
Geri ödeme vadesi başvuru yapılacak kredi konusuna göre 3 ila 11 sene arasında değişmektedir. Faizsiz olarak verilir. Hibe destek oranı ise %20 olmaktadır.
  • İş Makinaları
  • Süt toplama tesisi
  • Mandıra tesisi
  • Zeytin salamura işletme
  • Soğuk hava deposu
  • Kereste tesisi
  • Kekik-Defne işleme

ORKÖY kapsamında orman köylülerimize sağlanan hibe ve kredi destek tabloları bu şekilde oluşmaktadır. Bu hibe ve kredi destekleri ile hayata geçen bazı proje örnekleri ise şunladır.

SOSYAL NİTELİKLİ PROJE ÖRNEKLERİ:

  • Dış Cephe Montajlama Projesi: 2022 yılında 16.000 TL mahal edilmiştir. Bunun %20 miktarı hibe olmaktadır. Bu ise 3.200 TL tekabül etmektedir. Geri kalan 12.800 TL ise 5 yıl vadeli olarak faizsiz orman köylümüze kullandırılmıştır. blank
  • Dam Örtüsü Projesi: 4.600 TL masrafın %20 miktarı (920 TL) hibe sağlanmıştır. Kalan 3.680 TL ise faizsiz olarak 60 ay vadeli verilmiştir. blank
  • Katı Yakıt Kalorifer Sistemi Projesi: 8.750 TL yapılan masrafın %20 oranı olan 1.750 TL si hibe verilmiştir. Geri kalan 7.000 TL miktarı ise faizsiz 5 sene vadeli verilmiştir. blank
  • Güneş Enerjisi İle Su Isıtma Projesi: Proje maliyeti 2.850 TL olmaktadır. %20 miktarı olan 570 TL hibe verilmiştir. Kalan 2.280 TL 5 yıl geri ödemeli faizsiz verilmiştir. blank

EKONOMİK PROJE ÖRNEKLERİ:

  • Süt Sığırcılığı: Ahır, hayvan ve yem bedeli olarak 40.500 TL yapılan harcamanın %20 kadar (8.100 TL) hibe verilmiştir. Kalan 32.400 TL olanı 1 sene ödemesiz 5 yıl vadeli olarak faizsiz verilmiştir.
  • Besi Sığırcılığı: 10 baş hayvan, ahır tadilatı ile yem giderleri 45.000 TL tutmuştur. Bunun yine %20 oranı (9.000 TL) hibe olarak sağlanmıştır. 36.000 TL miktarı ise 5 sene vadeli olarak faizsiz verilmiştir. blank
  • Süt Koyunculuğu Projesi: 30 koyun + 1 koç toplam 31 küçükbaş hayvan için 41.500 TL gider yapılmıştır. %20 miktarı olan 8.300 TL hibe edilmiş. Kalan 33.200 TL miktarı 5 sene faizsiz verilmiştir. blank
  • Traktör Hibe Desteği: 130.000 TL giderin %20 oranı (26.000 TL) hibe verilmiştir. 104.000 TL kalanı da 7 yıl faizsiz olarak verilmiştir. blank

En son T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ORKÖY tanıtım formunda yer alan destekler bu şekildedir. 2022 yılına ait tanıtım kitapçığını da https://www.ogm.gov.tr/tr/e-kutuphane/kitaplik/yayinlar bu adreste göre bilirsiniz.

TKDK Traktör Hibe Desteği Nasıl Alınır? Sorgulama Yöntemi!

TKDK da çiftçilerimize hibe destekli traktör alma imkanı sağlamaktadır. IPARD programı kapsamında sağladığı traktör hibesinin miktarı ise %50 oranlarına kadar çıkabilmektedir. TKDK tarafından verilen hibe traktör desteği programının adı ise; ”Çiftçilik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi” tedbir kodudur. Bu tedbir kodu ile başlatılan proje kapsamında sözleşmeli tarım yapan bir çiftçimize belli dönemlerde hibe imkanları sağlanır.

  • TKDK hibe destekleri ile traktör alınmadığını ara sıra yorumlarda duymaktayım. Bu nedenle siz takipçilerimize hibe alan bir çiftçimize ait röportajı aşağıdaki videomda yer verdim.

TKDK resmi İnternet sitesinde sizlerin de göreceği gibi çiftçilerimiz sözleşmeli üretim yapmaları durumunda traktör hibelerini almışlar.


Tabi TKDK dan traktör hibesi alabilmeniz için sadece sözleşmeli üretim yapmanız yeterli değildir. Bundan önce mutlaka sözleşmeli üretim yapılacak olan yerin TKDK tarafından destekleniyor olması gerekir. TKDK tarafından destek kapsamında olan 42 ilimiz ise şunlardır.

TKDK Tarafından Desteklenen İllerin Listesi
Afyonkarahisar Ağrı Aksaray Amasya Ankara Ardahan
Aydın Balıkesir Burdur Bursa Çanakkale Çankırı
Çorum Denizli Diyarbakır Elazığ Erzincan Erzurum
Giresun Hatay Isparta Kahramanmaraş Karaman Kars
Kastamonu Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin
Mersin Muş Nevşehir Ordu Samsun Sivas
Şanlıurfa Tokat Trabzon Uşak Van Yozgat

TKDK tarafından desteklenen iller içinde yer alıyorsanız şimdi sıra geliyor IPARD programı çağrı ilanlarını takip etmeye. Kurum tarafından verilecek olan hibe duyurularını da https://www.tkdk.gov.tr/Duyurular bu adresten takip edebilirsiniz. Taahhütname olarak üretim yapılmasına karşın traktör hibe desteği verileceği duyurusu yapılırsa, başvurunuzu il koordinatörlüğüne yapabilirsiniz.

Başvuru yapmak için de proje formu hazırlamanız gerektiğini bilmenizi isterim. Lütfen iyi bir proje hazırlamak için de işini ehli bir danışmanlık firması ile çalışmayı göz önünde bulundurun.

blank

Faizsiz Traktör Kredisi Nasıl Alınır? Nereden, Hangi Banka Veriyor?

Faizsiz olarak traktör kredisini ancak ORKÖY projesi kapsamından yararlanarak alabilirsiniz. Orman köylüsü değilseniz faizsiz traktör kredisi almanız bir hayli zordur. ORKÖY kooperatifi üyesi değilseniz şayet faizsiz olmasa da traktör almak için en iyi alternatif ise Ziraat bankası üzerinden geçmektedir.  Böylelikle de ister kırsal, ister iseniz orman köylüsü olun her tür sıfır ve ikinci el traktör alımları için Ziraat bankasından çok avantajlı kredi kullana bilirsiniz. Bankamız tarafından sağlanan traktör kredisinin özellikleri ise şu şekildedir.

  1. Satın alacağınız traktörün kredisini 1 sene ödemesiz olarak planlata bilirsiniz.
  2. Verilen traktör kredileri ile sıfır alımlar için fatura bedelinin yaklaşık olarak %70 kadar kredi kullana bilirsiniz.
  3. Traktör alımları için üst limit olarak 500 bin TL kadar kredi kullana bilirsiniz.
  4. Yerli ile yurt dışı üretimler için Ziraat bankası ÇKS belgesi olanız durumunda siz çiftçilerimiz bu limite kadar kredi kullanımlarında normalde yıllık cari faiz oranı olan %17 oranı uygulamaktadır.

Ama, 2 ocak 2020 yılını da kapsayan, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan ”T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Karar” ile aşağıda yer alan faiz indirimleri belirlenen cari kredi faizine uygulanır.

Ziraat Bankası Traktör Faiz Oranları
Yerli Üretim Yurt Dışı Üretim Üst Limit
50% 25% 500.000 TL
Yıllık Faiz Oranı Yıllık Faiz Oranı
8.50% %12.75
Aylık Faiz Oranı Aylık Faiz Oranı
%0.70 %1.06

Tabloda sizlerin de görmüş olduğu gibi yerli üretim traktör markasında alım yaparsanız aylık %0.70 faizli kredi kullana bilmektesiniz.

Ülkemizde Üretilen Yerli Traktör Markaları
FİRMA İSMİ MODEL İSMİ
ERKUT Nimet, Bereket, Kudret, Servet
TÜMOSAN 5200L, 5200S, 5200N, 600, 800, 8100
MOTOSAN Süper Star
BAŞAK 2047, 2060, 2075, 2080,
HEMA 3860
HATTAT Valtra, Hattat
YAĞMUR Yet 130, 50,250,300
TRAKMAK Nev Hollad, CASE

Yurt dışı traktör alımları için ise %1.06 kredi faiz oranı Ziraat bankası uygulamaktadır. Peki, bunun geri ödemeleri 5 yıl vadeli olarak nasıl olur? Hadi şimdi gelin birde bunu hesaplayalım.

Yerli Üretim Traktör Kredisi Hesaplaması (%0.70)
Miktar Vade Aylık Ödeme Toplam Maliyet
250.000 TL 12 AY 21.988,27 TL 263.859,31 TL
24 AY 11.545,46 TL 277.091,22 TL
36 AY 8.076,19 TL 290.742,83 TL
48 AY 6.350,26 TL 304.812,20 TL
60 AY 5.321,61 TL 319.296,41 TL

 

Yurt Dışı Üretilen Traktör Kredisinin Hesaplaması (%1.06)
Miktar Vade Aylık Ödeme Toplam Maliyet
250.000 TL 12 AY 22.595,73 TL 271.148,81 TL
24 AY 12.153,04 TL 291.673,07 TL
36 AY 8.698,69 TL 313.152,76 TL
48 AY 6.991,19 TL 335.577,12 TL
60 AY 5.982,18 TL 358.931,25 TL

Ziraat bankası tarafından verilen 0 ve 2. el traktör kredisinin şartları dahil tüm detaylarını daha geçiş çaplı bir içeriğimizde yer verdiğimizi bilmenizi isterim.

Ziraat bankası tarafından çok düşük faizli traktör kredisinin tüm detayları şayet ilginizi çekiyorsa, 0 2. El Ziraat Bankası Traktör Kredisi Faiz Oranı Kaç? sayfamızı bir ziyaret edin derim.

Yukarıda yer alan Devletimizin faiz destekli kredisinde sizlerden muhakkak ÇKS yada Hayvan İşletme Belgesi istenileceğini bilmenizi isterim.

Bununla birlikte en az 100 dekar arsa ipotek edilmesi de talep edilir. Tabi bu şartların yanı sıra en az 2 kefilde arana bilinmektedir. Eğer ki bu aranan şartların birini taşımıyorsanız, o zaman Ziraat bankasından traktör kredisi almak için Taşıt Kredisi kullanmanızı öneririm. Bu krediden kefilsiz, rehin istenmeksizin sadece Findek KKB kredi notunuzun olumlu olması hali ile yararlana bilmektesiniz. Şayet başvuru yapmayı düşünürseniz de Ziraat bankasının sağladığı bu ayki faiz oranları da aşağıdaki gibidir.

Kasım 2022 ayına ait Ziraat Bankasının sıfır ve 2.el taşıt kredisi faiz oranları:

BANKA SIFIR 2. EL
Ziraat Bankası  %1.61 %1.59

4 yıl (48 ay) 2. el geri ödeme aylık çizelgesi:

Miktar Vade Aylık Ödeme Toplam Maliyet
125.000 TL 12 AY 11.810,88 TL 141.730,55 TL
24 AY 6.599,53 TL 158.388,87 TL
36 AY 4.894,27 TL 176.193,73 TL
48 AY 4.064,87 TL 195.113,83 TL

Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranız ve cep telefon numaranız ile bu kredinin başvurusunu anında https://bit.ly/2Ae9p3n buradaki formu doldurarak gerçekleştire bilirsiniz. Onaylanan kredinizi banka müşteri temsilciniz ile tamamlayıp uygun size uygun sigorta yapılarak kredinizi kullanabilirsiniz.

  1. Birde bilmenizi istediğim bir konu var. Bu konu ise daha önceden sizler için yazılarımda yer verdiğim Bankalardan İcralık, Köylüden 2 El Evraksız SATILIK Traktörler konusuna bir göz atmanızı isterim. Daha uygun bir şekilde hem de daha uygun kredi faiz oranları ile traktör sahibi olabilirsiniz.

Hibe ve faizsiz kredi almak isteyenler için sağlanan tüm detayları sizler için paylaştık. Lütfen aklınıza takılan soru var ise bize sormaktan çekinmeyin.

Lütfen Bizi Değerlendir 😉

[Total: 2 Average: 5]
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın