Cinnah caddesi no: 5 Kavaklıdere Çankaya/ANKARA PK : 06680
trende

Fitness Vücut Geliştirme Spor Salonlarına KOSGEB Desteği

Fitness Vücut Geliştirme Spor Salonlarına KOSGEB Desteği

 

İlk zamanlar fitness yani bay yada bayan vücut salonlarının açılmasına KOSGEB destek veriyordu. Sonra ne oldu bilinmez bu desteğini kaldırmıştır. Fakat mayıs ayının 2022 ortalarında sektöre KOSGEB tarafından yeniden destek verileceği duyuruldu. Netice olarak, fitnes (vücut geliştirme) salonları dahil olmak üzere jimnastik üzerine açılacak olan bir çok spor salonları artık KOSGEB NACE kodu ile hibe desteği alabilmektedir. Tabi bu desteği girişimcinin alabilmesi için nasıl başvuru yapacağız da çok önemlidir. Aksi taktirde hibe alınabilmesi için gerekli olan şartlar oluşmaya bilir. Bu nedenle devletten hibe almak istiyorsanız, mutlaka örnek iş planı dahil olmak üzere ne resmiyetlerde ne gerekiyor çok iyi bilmeniz gerekmektedir.

KOSGEB Spora Destek Veriyor Mu? NACE Kodu

KOSGEB spor alanında artık bir çok faaliyete destek vermeye mayıs 2021 itibarıyla başlamıştır. Destek vermeye başladığı spor alanları için de bay yada bayan vücut geliştirme (fitness) salonları da yer almaktadır. Böylece vücut geliştirme salonu açacaklara KOSGEB 93.13.01 NACE kodu ile Form Tutma ve Vücut Geliştirme Salonları Faaliyetleri olarak hibe verecektir. 2 Farklı KOSGEB Desteklenen Sektörler NACE Kodları da tam olarak yer alan listemize yeni eklenen NACE kodları ise şunlardır.

R- Kültür, Sanat, Eğlence, Dinlence ve Spor

NACE KODU SEKTÖR ADI
93.11.01 Spor tesislerinin işletilmesi (futbol, hokey, paten, golf vb. sahaları, yarış pistleri, stadyumlar,
yüzme havuzları, tenis kortları, bovling alanları, boks arenaları, vb. tesisler) dahildir.
93.19.01 Kendi hesabına bireysel çalışan atlet, hakem, zaman tutucu, antrenör, spor eğitmeni vb. sporcuların faaliyetleri dahildir.
93.19.03 Spor ve eğlence amaçlı sporlara ilişkin destek hizmetler (balıkçılık ve avcılık spor alanlarının işletilmesi, avcılık, balıkçılık ve dağcılık rehberliği, yarış atı ahırı ve yarış aracı garajlarının hizmetleri, spor ve eğlence hayvanlarının eğitimi, vb.) dahildir.
93.19.90 Diğer spor ve eğlence amaçlı spor hizmetleri (paraşüt hizmetleri, delta-kanat hizmetleri, dalgıçlık hizmetleri ve bys. diğer spor ve eğlence hizmetleri) dahildir

Sonuç olarak arkadaşlar fitness yani benimde severek gittiğim vücut geliştirme salonları KOSGEB tarafından desteklenmektedir. Peki, ne kadar destek vermektedir? Bu devlet desteklerine nasıl başvuruda buluna bilirsiniz?

Spor Salonu Teşvik Başvurusu Nasıl Yapılır? Ne Kadar Veriyor?

KOSGEB spor alanda yer alan bir çok faaliyeti artık destekliyor. Hibe olarak desteklediği bu sporsal alanlardan bir tanesi de vücut geliştirme salonlarıdır. Sağladığı destek miktarı ne kadar? diyorsanız da size bunu NACE koduna göre içinde bulunduğu destek programına göre yanıtlaya biliriz. Vücut geliştirme salonlarına uygulamış olduğu destek programın ismi ise Geleneksel Girişimcilik Destek Programı tır. Bu desteğin başvurusunun ilk önce nasıl yapılacağına bakmadan, içeriğinde yer alan teşvik miktarlarının ne kadar olduğuna bir bakalım isterseniz.

  • Vücut salonunun açılış desteği olarak 1 ile 12 ve 12 ile 24 ayları için 5 bin TL hibe verilir. Başvuru yapan, 30 yaş altı ise yada engelli veya Gazi veyahut ta 1. derece Şehit yakını ile herhangi bir yaşta kadın girişimci ise bu miktar 10 bin TL olur. Her iki dönem içinde 20 bin TL olarak verilir.
  • Pirim desteği olarak 1. dönem için en fazla 20.000 TL, ikinci dönem için de yine en çok 20.000 TL olarak verilir.

Toplamda ise fitness salonu açacaklara 60.000 TL hibe verilmektedir. Primde desteğini tam alabilmek için doldurmanız gereken gün sayısını KOSGEB Girişimcilik Destekleri sayfamda bulabilirsiniz. Evet, vücut geliştirme salonlarına verilen hibe destek miktarları bu şekildedir. Başvurular nasıl yapılır diyorsanız da kabaca şu şekildedir.

  • Girişimci spor salonunu açmadan sertifikasını alır. KOSGEB Girişimcilik Kursu Başvurusu sayfamızda bahsetmiş olduğumuz şekilde Geleneksel Girişimcilik Eğitimi alması gerekir.
  • Spor salonunu kendi imkanları ile açmalı.
  • KOSGEB veri tabanına kayıt olmalı.
  • KOBİ beyannamesi doldurmalı.
  • Geleneksel Girişimcilik Destek Programı başvurusunda bulunmalıdır.
  • Son olarak KOSGEB İş Planı Projesi sunmalıdır.

KOSGEB spor salonu hibe desteklerine giden bu şekildedir. Çok detaylı olarak bu sürecin nasıl işlediğini 5 10 Bin TL KOSGEB Hibe Kredisi Nasıl Alınır? sayfamızda bula bilirsiniz.

KOSGEB Spor Salonu İş Planı Örneği Nasıl Hazırlanır?

KOSGEB hibe desteği alabilmenin en son ve en önemli kırılma noktası hazırlayacağınız iş planı projesinden geçer. Bunun sebebi ise her ne kadar başvuru işlemlerini doğru dahi yapsanız, tüm evraklarınız eksiksiz dahi olsa, şayet iş planı projeniz en son olarak onay almazsa tüm attığınız bu adımlar boşa gider. Bu sebeple KOSGEB den hibe alacak olan tüm girişimcilerin iyi bir iş planı projesini hazırlamasına ihtiyacı bulunmaktadır. Bu sebeple sizlere 20 En Yeni KOSGEB İş Planı Örnekleri sayfasında bazı onay almış proje örnekleri paylaşma gereği duyduk. Bu projeler ile hatta sizin için özel olarak aşağıda hazırladığımız videomuzla kendi iş planınızı onay alacak şekilde hazırlaya bilirsiniz.

KOSGEB hibe desteği almak için girişimcilik belgesi sonrası iş yerinizi Türk Ticaret Kanuna göre açmanız gerektiğini bilmeniz istiyoruz. Buna göre açılış yapabilmeniz içinde aşağıdaki işlemleri sağlamalısınız.

Vücut Geliştirme Salonu Açma Belgeleri Nelerdir? (Kiralık Antrenörlük Belgeleri İlanları)

Vücut salonu açmak için devlet hibe kanalı olan KOSGEB den destek almak istiyorsanız, açılışınızı muhakkak resmi prosedürlere tam uyumlu bir şekilde yapmalısınız. Bunun içinde en çok dikkat etmeniz gereken şey ilk belediye ruhsatını çıkartmanızdır. Bunun için ilk olarak salonu açacağınız yer apartman altı bir dükkan ise daire sakinlerinden izin imzası almanız gerekir. Tabi fitness salonu açmak için gerekli olan belgeler bunlarla da bitmiyor. Bununla beraber, 2. kademe antrenörlük belgesi alınmalıdır. Bu belgeyi almak için de https://tvgfbf.gov.tr/ adresinden eğitimlere katılınması gerekilir.

Antrenörlük belgesini illa kendi adınıza almak da zorunlu değilsiniz. İsterseniz ilanlarda yer alan kiralık antrenörlük belgeleri üzerinden den fitness salonunuzu kurabilirsiniz. Bu iki en önemli şeyi yerine getirdi iseniz geri kalan işlemler ise şunlardır.

Bu kayıtları oluşturmak için meslek odasına da kayıt olmanızın istenileceğini bilmenizi isterim. Esnaf Odası Sicil Kayıt Ücreti Ne Kadar? Gerekli Belgeler Nelerdir? da yine gerekli belgeleri ve ücretlendirmeyi bula bilirsiniz. Peki bu işi kurmak için ne kadar paraya ihtiyacımız olacak.

Spor Salonu Açmak İçin Ne Kadar Para Lazım? Maliyeti Ne Kadar?

Spor salonu açmak için belli bir sermayeye ihtiyacınız olacaktır. Bu sermaye miktarı açacağınız fitness salonun kapasitesine göre değişir. Hali ile 200 kişilik bir salonla 100 kişiye hitap edilecek olan bir fitness spor salonunun maliyeti bir olmaz. Spor salonunun maliyetini belirleyici diğer bir etken ise hitap edeceğiniz kitle belirler. Yani sadece bayanlara hitap edeceksin size ayrı bir maliyet çıkar erkeklere ise ayrı her ikisine ise yine çalışma alanını ayıracaksanız ayrı bir maliyet çıkar. Bu nedenle bizler vücut geliştirme salonu kuracaklar için maliyet hesaplamasını çoğu girişimcilerin tercih etti şekilde yapma kararı aldık. Bundan dolayı da yapacağımız maliyet hesaplamasını 100 kişilik bay ve bayanın ortak bir şekilde kullanacağı olarak hesapladık. Şimdi hesaplamamıza satın alacağımız spor aletleri ile başlıyoruz.

  • Cardio
    • Koşu Bandı: 5 Adet 7.500*5= 22.500 TL
    • Bisiklet: 5 Adet 2.500*5=  7.500 TL
    • Spin Bike: 3 Adet 1.500*3= 4.500 TL
  • Ağırlık
    • Dambıl set: 5 Adet 800*5= 4.000 TL
    • Eğik mekik sehpası  3 Adet 450*3= 1.350 TL
    • Egzersiz sehpası 3 Adet 500*3= 1.500 TL
    • Katlanır mekik: 2 Adet 1.200*2= 2.400 TL
    • Çalışma istasyonu 1 Adet 3.600 TL
    • Seated Row 1 Adet: 15.000 TL
    • Smıth 15.000 TL

Toplamda size maliyeti en aşağıya 77.350 TL mal olacaktır. Siz buna 100.000 TL gözü ile bakın. Listede isimi geçen bazı spor aletlerin görselleri aşağıdadır.

blank

Şayet bahsi geçen harcamalar için sermaye sorunu çekiyorsanız 1 lira Sermayesiz Parasız İş Yeri Dükkan Nasıl Açılır? sayfamda bu sıkıntınızı faizsiz dahi kullana bileceğiniz kredilerle tedarik edebilirsiniz. Peki bu harcamaları yaptık. İşimizi kurduk. Açmış olduğumuz bu spor salonu bize ne kadar kazandırır?

Spor Salonu Aylık Gider ve Gelirleri Ne Kadar? Karlımı Bir İş?

Spor salonu açma gelir ve giderin hesaplamasının yanı sıra bu iş gerçekten kazançlımı bu konulara da değineceğim. Ama ilk olarak spor salonun gelir ve gider hesaplamasına yapmak istiyorum. Bu gelirin hesaplanması içinde ortalama aylık 100 üye olarak ele alacağım. Bu hesaplamayı yaptıktan sonra zaten kazançlımı değil mi? bu sorununda yanıtını otomatikman bulmuş olacağız.

  • 150 kişiye aylık ortalama olarak üyelik ücreti 70 TL destek bize getirisi 10.500 TL yapacaktır.
  • Giderimiz olarak en çok göze çarpan elektrik ve ısınma maliyetleri olacaktır. Bu giderlerimiz ortalama olarak 700 TL rahat tutar. Buna bir de su ilave edersek aylık 800 TL bir gider ortaya çıkar.
  • Muhasebe giderleri olarak 150 TL
  • BAĞKUR gideri 1050 TL
  • Vergi 150 TL

Gibi temel gider kalemleriniz olacaktır. Toplamda bu kaba giderleriniz 2.150 TL olacaktır. Hadi 2.500 TL olsun. Geliriniz olan 10.500 TL den 2.500 TL çıkartırsak elimize kalan para 8.000 TL olur. Tabi bu sayı açacağınız fitness salonunun kapasitesine ve müşteri sayısına göre değişeceğini de bilmenizi isterim. Yaptığım tüm hesaplamalar da ortalama rakamlar olduğunu bir defa daha hatırlatmak isterim.

Lütfen Bizi Değerlendir 😉

[Total: 2 Average: 3]
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın